Amacı:
FSSC 22000 kuruluşların; Gıda Güvenliğine yönelik yönetim sistemleri ve iyi üretim uygulamaları kurmalarına ve sürekli iyileştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır.
AB kaynaklı müşteriler veya marketler FSSC 22000 sistemine sahip üreticiyi doğrudan onaylı tedarikçi olarak kabul görüyor.
Genel Maddeler:
  • Kapsam
  • Atıf Yapılan Standartlar
  • Terimler ve tarifler
  • Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
  • Yönetim Sorumluluğu
  • Kaynak Yönetimi
  • Güvenli Ürün Planlama ve Gerçekleştirme
  • Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Geçerli Kılınması, Doğrulanması ve İyileştirilmesi
Faydaları:
  • Ön Gereksin Programları ile gıda üretimini güvenceye almak
  • Rekabet gücü kazanma
  • Ürün ve hizmet kalitesinde ölçülebilir düzelme
  • Standart dışı üretimde azalma dolayısıyla ürün geri dönüşlerinin ortadan kalkması veimaj korunması
  • Uluslar arası pazarlara girişte ilk gereksinimi sağlama, tüm dünyada ticaretkolaylığının sağlanması
  • Kalite kültürüne sahip olma ve geliştirme
  • Etkin müşteri hizmeti
  • Tedarik zincirinde iyi bir yer edinme/güven oluşturma
  • Ürün yaklaşımı yerine sistem yaklaşımı
  • Kaynak optimizasyonu – dahili ve gıda zinciri boyunca
  • Ön şartlı programların sistematik yönetiminin sağlanması
  • Gıda güvenliği unsurları hakkında tedarikçiler ve müşteriler, denetleyiciler ve diğerilgili taraflar ile dinamik iletişim
  • Gıda güvenliği tehlikelerinin tanımlanması ve kontrol önlemlerinin uygulanması içinsistematik ve önleyici bir yaklaşım sağlanması