• Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Tüm Test ve Kalibrasyon Laboratuarlarının Akreditasyon Süreci ve Gereksinimleri
• Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin GHP Kavramı ve Sektörel GHP Uygulama Yöntemleri
• Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin GLP Kavramı ve Sektörel GLP Uygulama Yöntemleri.
• Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin GMP Kavramı ve Sektörel GMP Uygulama Yöntemleri.
• Genel Mikrobiyoloji Kavramı 
• Potansiyel Bulaşma Kaynaklarını
• İşletme İyi Hijyen Uygulamalarında Etkin ve Verimli Personel Yetiştirmek.
• Fmea Tekniğinin Gıda Üretim Tesislerinde Risk Analizi Amaçlı Uygulamaları.
• Türk ve Avrupa Birliği Gıda Mevzuatları.
• Gıda Güvenliğinin Tarihçesi
• Gıda Güvenliğinin Genel Tanıtımı
• HACCP den ISO 22000:2005 e geçiş
• ISO 22000:2005 GGYS’nin faydaları
• Gıda Güvenliği Zincirinde yer alan işletmelerin tanıtımı
• ISO 22000 standardında kullanılan terimler ve tanımlar
• HACCP Sisteminin Prensipleri ve Uygulama Adımları
• Standardın Maddeleri (Örnek dokümantasyon)
• Doküman ve Kayıtların Kontrolü
• Yönetimin sorumluluğu (politika, hedefler, iç-dış iletişim, acil durumlara hazırlık
• Yönetimin gözden geçirmesi)
• Kaynak Yönetimi
• Planlama ve Güvenli Ürünlerin Gerçekleştirilmesi
• Ön Gereksinim Programları 
• Ürün Tanımlanması (Hammadde- Yard. Hammadde- Yard. Malzeme ve Son Ürün)
• Akış Şemaları
• Tehlikelerin Tanımlanması ve Risk Analizi
• HACCP Planı
• Operasyonel Ön Gereksinim Programları
• Doğrulama
• İzlenebilirlik
• Uygunsuzluğun Kontrolü – Geri Çekme
• Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Ölçülmesi, Analizi, İyileştirilmesi
• Geçerli Kılma
• Kalibrasyon
• İç Tetkik
• İyileştirme- Güncelleştirme