Amacı:
IFS - Uluslar arası Gıda Standardı, çıkış noktası Global Gıda Güvenliği Girişimi (GFSI)'dir. 2000 yılında, gıda güvenliğinin, Ticaret Odası CIES - Global Gıda Güvenliği Girişimi tarafından iyileştirilmesi sonucu ortaya çıkmıştır.Amacı, global bir Gıda Güvenlik standardizasyonu hazırlayıp işletmelerin Kendi pazarlarında daha güvenli gıda ürünü satmalarını sağlamaktır. Buna istinaden GFSI, anahtar kriterlerortaya çıkartarak, Gıda Güvenlik standardını ölçülebilir hale getirmiştir.Sistemin amacı, gıda işleyen tedarikçilerin perakendecilere, gıda güvenliği ve hijyen açısından uygun ürünler temin etmesini sağlamaktır.
Genel Maddeler:
  • Üst Yönetimin sorumluluğu
  • Kalite ve Gıda Güvenliği Sistemi
  • Kaynak Yönetimi
  • Planlama ve Üretim Süreçleri
  • Ölçme, Analiz ve İyileştirme
  • Gıda Savunması
Faydaları:
  • Tüketici güveninin artması
  • İstenilen pazara öncelikli giriş imkanı
  • Perakende dağıtımı ile güçlü bağlar
  • Şeffaflığın artması
  • Üretimin verimliliğinin arttırılması
  • Önemli gıda risklerinin minimize edilmesi
  • Kalite, Hijyen ve Ürün Güvenliği
  • İç süreçlerin etkili kontrol edilmesi ve hata yapma riskinin minimize edilmesini sağlar
  • Potansiyel tehlikeleri önceden belirleyerek düzeltici yerine önleyici metotlarkullanımını sağlayarak Gıda güvenliğine proaktif bir yaklaşım getirir.