Amacı:
Bu standardın temel amacı, uluslar arası alanda kabul görmüş, gıda güvenliği standartlarını kapsayan bir yapı oluşturmaktadır.
BRC Global Standartları kalite, güvenlik ve operasyonel kriterleri garanti altına alır ve üreticilerin yasal gerekliliklere uygunluğunu ortaya koyar. Bu standartlar şu dönem lider perakendeciler, üreticiler ve gıda sektöründe yer alan firmalar tarafından gereklilik olarak belirtilmektedir.
BRC Food Global Gıda Standardı, gıda üreten firmalarda minimum hijyen koşullarının sağlanmasına yardımcı olmaktadır. BRC Food sertifikası sayesinde, perakendeciler için özel markalı ürünler üreten firmalar ya da İngiltere pazarında ürünlerini satmak isteyen üreticiler ürünle ilgili gereklilikleri yerine getirdiklerini ispat etmiş olurlar.
Genel Maddeler:
  • Üst Yönetimin Taahhüdü
  • Gıda Güvenliği Planı – HACCP
  • Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemi
  • Alan Standartları
  • Ürün Kontrolü
  • Proses Kontrolü
  • Personel
  • Yüksek Risk, Yüksek Dikkat ve Ortam Koşullarında Yüksek Dikkat Üretim RiskAlanları
  • Ticari Ürünler İçin Gereklilikler
Faydaları:
  • İngiltere de faaliyet gösteren tüm perakende satış noktaları ve/veya bu perakendecilerin tedarikçilerinin potansiyel müşterisi olmayı sağlar.
  • Ürün için, hijyen, kalite ve tüketici sağlık risklerini tanımlamayı ve kontrol altına almayı amaçlayan güvenli ve etkin bir proses akışı sunabilmek ve etkili önleyici faaliyetleribelirleyebilmek.
  • Ürün güvenliğini arttırmak ve daha düşük riskli ürün sorumluluğunu ortaya koymak.
  • İngiliz gıda pazarına rahatlıkla ulaşabilmek.
  • Üreticiler ve alıcılar arasında ürün güvenliği, kalitesi ve yasallığı konusunda güveniiyileştirmek.
  • Verimli çalışmada gelişim ve rekabetçi pazar yapılanması.